Afvallen zonder dieet

 In Diëten, Medicatie


Veel mensen denken dat afvallen zonder dieet niet mogelijk is, dit is echter niet het geval. Vaak is het zelfs zo dat dit juist beter is. Een dieet is namelijk maar iets tijdelijks en zelfs als het effect heeft, dan wordt dit net zo snel weer ongedaan gemaakt wanneer het dieet ten einde komt. Voor wie echt blijvend wil afvallen, is het dus beter om het eetpatroon aan te passen. Daarbij mag best weleens gezondigd worden met iets zoets of iets vets. Zolang het maar binnen de perken blijft en niet te vaak voorkomt.

Gebruik van dieetpillen bij afvallen zonder dieet

Het gebruik van dieetpillen heeft onterecht een slechte naam. Er wordt gezegd dat deze niet werken en dat ze zelfs negatieve effecten zouden hebben. Deze beweringen kunnen echter niet aangetoond worden. Het effect van de dieetpillen daarentegen wel. Mits deze worden gebruikt op de aanbevolen manier. De grootste valkuil bij inname van dergelijke pillen is het verwachten van een direct effect. Om echt blijvend af te vallen is het namelijk veel beter om geleidelijk gewicht te verliezen. Daarnaast heeft elke soort dieetpil nog een aantal richtlijnen. De twee meest gangbare pillen worden hieronder kort omschreven.

De vetabsorberende dieetpillen

Met behulp van vetabsorberende dieetpillen wordt afvallen zonder dieet mogelijk. Hierbij moet er wel vermeld worden dat het natuurlijk niet de bedoeling is veel vet te gaan consumeren wanneer deze pillen gebruikt worden. Lichte bijwerkingen als maagkrampen en winderigheid worden namelijk erger zodra er meer vet het lichaam binnenkomt. De pillen zijn immers geen wondermiddel om het vet te laten verdwijnen, ze zijn slechts een hulpmiddel om het vet beter te absorberen. Ook is het de bedoeling dat de verminderde inname van vet doorgezet wordt, zelfs als de pillen niet meer gebruikt worden. Alleen op deze manier kan het effect lang standhouden.

De hongerstillende pillen

Een andere manier om af te vallen zonder dieet, is met behulp van hongerstillende pillen. Deze pillen zorgen voor een vol gevoel dat langer duurt. Iets dat vaak voorkomt bij mensen die dit soort pillen gebruiken is dat eten een soort gewoonte is geworden. Er wordt niet meer gegeten om honger te stillen, maar om emoties te verdoven of simpelweg uit verveling. In zulke gevallen moet er eerst geleerd worden om naar het lichaam te luisteren alvorens de pillen worden genuttigd. Anders heeft de inname van de pillen geen zin; er zal toch weer te veel gegeten worden.

Andere manieren van afvallen zonder dieet

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen een voedselallergie of intolerantie heeft. Dit kan irritant zijn omdat veel mensen die het beweren nergens last van hebben, maar het kan ook zijn dat één van deze problemen het overgewicht veroorzaakt. De klachten zijn namelijk in veel gevallen nauwelijks merkbaar. Voedsel dat vroeger goed getolereerd werd door het lichaam kan nu ineens afgestoten worden. Een reden kan zijn omdat er te eentonig gegeten wordt, maar ook omdat het voedsel op een andere manier verwerkt wordt waardoor er andere stoffen gebruikt worden waar een intolerantie of zelfs een allergie voor kan bestaan. Het langzaamaan elimineren van bepaalde soorten voeding kan daarom een grote stap zijn op weg naar blijvend gewichtsverlies.

RECENTE BERICHTEN

Laat uw reactie achter

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

7 dieet feiten ontrafeldafvallen met medicatie